Вести

Штип учествува во “Обновена Европа“

Штип е дел од проектот “Обновена Европа“.Делегација на општината беше неколку денви во Бугарија.

Повеќе...

Натпревар по кулинарство

Студенти од Факултетот за туризам и бизнис логистика учествуваа на единаесеттиот по ред Национален кулинарски куп на Бугарија, кој се одржа од 19 до 21 април 2018 година на Меѓународниот саем во Пловдив.

Повеќе...

Недела на имунизација

Во организација на општината Штип и Министерството за здравство ,а во соработка со училиштата и градинките денеска на спортскиот центар “Џексон“ беше одржана пригодна програма, со која започнаа активностите од Недела на имунизација.

Повеќе...

Одбележани 36-те години од смртта на Ацо Шопов

Денеска се одбележани 36 години од смртта на еден од основоположниците на современата македонска реч штипјанецот Ацо Шопов.

Повеќе...

40 месеци затвор за сексуално малтретирање

Поранешен раководител на јавно претпријатие од републички калибар, во првостепена постапка е осуден на 3 години и четири месеци затвор.

Повеќе...

Обука за ученици со оштетен вид

Денеска во просториите на Општина Штип, во голема сала, се одржа обука на специјални едукатори на тема „Инклузија на ученици со оштетен вид“.

Повеќе...

Лајшманиоза го демне Штип

Зоонозата Лајшманиоза, демнее над Штип, чекајќи да ја собере вересијата.

Повеќе...

Екскурзии за дерење кожа

649 евра за шест полни пансиони за екскурзија на основно училиште во Германија.Ваква цена требаше да биде планирана, доколку место автобуски учениците се превезуваат со авион.

Повеќе...

Кире Кузманов не зборува, ама има концерти по Европа

Во налетот на секакви концертни феномени со гостување на изведувачи со крајно сомнителен репертоар и изведувачки потенцијали, треба да се каже дека наши штипски инструменталисти, имаа концертни активности со светски познати музичари по Европа.Во прв ред ваков настап и меѓународно вреднување има штипскиот инструменталист саксофонист Кире Кузманов.

Повеќе...

Македонска драма, не ги играат тука, ама ги играат во странство

Македонските драмски автори ниту оваа година нема да бидат играни на професионалните сцени во Македонија.

Повеќе...

Велигден.Христос Воскресна-навистина воскресна

Православните христијани со неизмерна  радост го  очекуваат големиот христијански празник Велигден.

Повеќе...