Вести

Бравурозна изведба на “Енци менци одделенци“

Драмското студио “Р“ при Домот на културата “Ацо Шопов“ премиерно ја одигра претставата за млади и сите што се чувствуваат млади “Енци менци одделенци“од Трајче Кацаров.

Повеќе...

Здруженија за колонизација

Здруженијата на граѓани наспроти стручната јавност. Граѓанското општество само посебе подразбира граѓаните да имаат учество во носењето на одлуки, кои се од нивно витално значење.

Повеќе...

Штипските дијабетичари завршија работа

Штипските дијабетичари со своите претставки до надлежните институции и производителот на инсулини “Новонордиск“ од Данска, завршија работа за  сите дијабетичари од Македонија.

Повеќе...

Донација инсулини од Новонордиск за 150.000 евра

Утре треба да стигнат инсулини кои се донација од Ново Нордиск и со нив треба да се покријат потребите за половина месец.

Повеќе...

Зборник на роднокрајни писатели

Националната установа центар за култура “Ацо Шопов “ одбележувајќи 94 годишнината од раѓањето на поетот, револуционер, академик и дипломат Ацо Шопов, организираше промоција на зборникот на роднокрајни писатели.

Повеќе...

Признанија за поетот Ристо Лазаров и склупторот Александар Смилков

Националната установа центар за култура “Ацо Шопов“, во чест на великанот на македонската современа поезија нашиот сограѓанин Ацо Шопов, денеска организираше книжевен портрет на Ристо Лазаров.

Повеќе...

На ред е комисијата за енергетика

Ако ДИК си заминаа поради корупција, редно би било вакви нешта да се случат и во Регулаторната комисија за енергетика.

Повеќе...

За корупцијата пред студентите

Амбасадорот Бејли пред студентите на правниот факултет говореше за принципите на борбата против корупцијата на секое општество.

Повеќе...

Стационар за кучиња скитници

Претставници на Општина Штип стапија во контакт со претставници на Здружението за заштита на животните „Живот“ со цел решавање на проблемот со прекумерна бројност на бездомните кучиња.

Повеќе...

Законот за забрана на пушење, “исчаден“

Бадијала угостителите бараат промени во Законот за пушење кога безмалку во ниту еден објект истиот не се почитува.

Повеќе...

Штип од 2018 ќе пие поевтина вода

Петмина градоначалници од Источна Македонија, од општини кои треба да добиваат вода од Хидросистемот Злетовица, беа на работна средба кај вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев.

Повеќе...