Вести

Пронајдени исчезнаните пробиштипјанки

Полицијата ноќеска, во два часот, во центарот на Крушево ги пронајде двете исчезнати лица од Пробиштип, Н.Т.(19) и нејзината 16-годишна сестра.

Повеќе...

Судови мислете му ја.

Од денеска започнува снимањето, анализирањето и оценката за работата на македонското правосудство.

Повеќе...

Нема продажба на паковка со 19 цигари

Поединечното пакување на цигарите има форма на квадар со рамни или заоблени ивици и содржи најмалку 20 цигари, ова стои во најновиот нацрт закон за тутун, производи од тутун и сродни производи.

Повеќе...

Социјално-социолошки шашавости

Одредите за супервизорство на прифатените стандарди кои водат кон НАТО и ЕУ само што незапочнале со активности.

Повеќе...

Лошиот господар огнот

Летото и огнот  одат заедно.Да потсетиме дека огнот е добар слуга, но лош господар.

Повеќе...

Ансамблот “Тоска“ со куп награди од Франција

Македонскиот фолк репрезентативен тим Ансамблот “Тоска“ доби повеќе награди за презентација на македонскиот фолклор.

Повеќе...

Кафе муабет со дипломат

Американското катче Штип заедно со Советот на млади во Штип организираат кафе со настан на дипломат.

Повеќе...

10 пациент монитори донација на Телекабел

Министерот за здравство Венко Филипче при денешната посета на Клиничка болница-Штип ги промовираше новите 10 пациент-монитори наменти за коронарната единица, донација на штипската фирма Телекабел вредна десетина илјади евра (н.з).

Повеќе...

УГД во Кина

Делегација на УГД, го посети Универзитетот во Шенгјанг, Кина. УГД со овој универзитет има потпишано Договор за соработка, а при оваа посета се договори потесна соработка во вид на заеднички научни проекти и размена на студенти и наставнички кадар.

Повеќе...

Запишувањето на студенти не е забава

Како раритет денеска беше објавена листа на универзитети и факултети каде лани најмалку се запишани студенти.

Повеќе...

Предизвикувајќи го животот, налета на шлепер

На магистралниот пат Македонска Каменица-Кочани во близина на браната “Калиманци“ се случила сообраќајна незгода помеѓу товарно моторно возило „Мерцедес Актрос“ со бугарски национални ознаки, управувано од В.М. (60) од Р.Бугарија и патничко моторно возило „Опел Аскона“ без регистерски ознаки, управувано од Б.В. (30) од Кочани.

Повеќе...