Вести

Ние новинарите од “Паланка провинциите“

Неможев да издржам.12 новинари од Телма наводно останале без работа.Таа багра скопски новинари од лисјата не ја гледа шумата.Без работа само по еден основ во Македонија останаа без работа без малку 400 новинари, сниматели, камермани,презентари во локалните медиуми.

Повеќе...

Во Кочани титовата штафета на младоста

Во Кочани по шести пат се организираше носење на штафета.

Повеќе...

Македонска лакомост за лесна заработка

Над 178 тони јаболка се уништени во рускиот град Ростов по наредба на фитосанитарните власти на Русија,  кои откриле дека увозниците имаат фалсификувани фитосанитарни сертификати.

Повеќе...

Петрески и Кацаров на “поетска турнеа“ низ Србија

Писателите Христо Петрески и Трајче Кацаров од 22-28 мај, ќе бидат гости и учесници на повеќе книжевни и културни манифестации во Република Србија.

Повеќе...

12% од жените се раководители

Вкупно 12 отсто жените се на раководни функции, но само два отсто од нив управуваат со големите компании во земјава, произлегува од податоците кои ги презентираше во средата Групацијата на жени при Сојузот на стопански комори (ССК).

Повеќе...

Ванчо Прке - Сермен

Сојузот на борците од НОБ го одбележа датумот на разбивањето на Плачковичкиот партизански одред од страна на бугарскиот фашистички окупатор.

Повеќе...

Народе работа има во Австралија

Одделот за имиграција и гранична заштита на Австралија издаде нов список на професии кои им се потребни за 2016-2017-та година.

Повеќе...

Работничките анемични, од лоша храна

Педесет проценти од работничките во конфекциите се анемични.

Повеќе...

Соработка на Музејот во Штип со Славјански универзитет

Музејот во Штип и Меѓународниот слански универзитет од Св. НИколе денеска потпишаа договор за соработка.

Повеќе...

Штрајк во судовите

Штрајкуваа судските административци и во Штип.

Повеќе...

Конференција за образованието

Четврта научно -стручна конференција со меѓународен карактер на тема „Современото воспитание и образование -состојби, предизвици и перспективи“.

Повеќе...