Вести

Делчево казнува,Штип молчел и ќе молчи

Во Делчево поднесени пријавипротив загадувачи на реката Брегалница.Во Штип такво ниту се случило, ниту се случува , а најверојатно нема да сеслучи,иако загадување и загадувачи имало и ќе има.

Повеќе...

Волонтери напред

Одбележувајќи го  5-ти декември Меѓународниотден на волонтерството  Граѓански ресурсен центар од Штип организира работилница на тема „Волонтерството и развојот на заедниците“.

Повеќе...

Шепната потера

Викендов Македонија и Балканот го “тресеше веста“ за фатен дилер на трога кој во божем случајна средба кај Караорман го фатила полицијата и во неговата торба открила случајно 3 килограми марихуана.

Повеќе...

Казна од 50.000 денари

Директор на институција која е под надлежност на министерството за култура доби парична казна.

Повеќе...

Биста “Михаило Нетков“

На 7-ми ноември во 10 часот и 30 минути пред некогашката управна зграда на некошниот моден гигант “Астибо“, ќе биде откриена спомен биста, на основоположникот на Модната конфекција “Астибо “- МИХАИЛ НЕТКОВ.

Повеќе...

Во “Злетовица“ се пиеле пари

Поранешниот директор на Јавното претпријатие Хидросистем „Злетовица“ – Пробиштип Стојан Миланов,иницирал постапка за јавна набавка за градежни активности, без претходно изготвена документација и одобрение за градба.

Повеќе...

Болницата на вработените им врати 430.000 евра

Клиничка болница ги исплати обврските кон вработените со неисплаќање на принадлежности од дежурства и други договорени активности согласно колективниот договор.Исплатени се вкупно 346.000 евра.

Повеќе...

Во Пробиштип се одбележа “Ден на белиот стап“

Активностите за одбележување на 15-ти октомври Ден на белиот стап, меѓународен ден кој симболично означува потсетување и грижа за лицата со оштете или без вид се организираа во Пробиштип.

Повеќе...

“Земјоделски“ на меѓународна конференција

Претставници од Земјоделскиот факултет, учествуваа на 65. јубилејна Научна конференција во организација на Универзитетот по хранителни технологии во Пловдив.

Повеќе...

Антониа Гиговска 33-ти победник на Макфест

Младата по години, но искусна по пеење Антонија Гиговска, стана 33-от победник на Фестивалот на забавни мелодии Макфест.

Повеќе...

Митаџии имало во МЕПСО

Поранешен финансиски директор на МЕПСО заврши во куќен притвор.

Повеќе...