Вести

Кате Мишева директор на НУЦК “Ацо Шопов“

Националната установа центар за култура “Ацо Шопов“ конечно доби директор.

Кате Мишева која е вработена во Центарот за култура “Ацо Шопов“ во секторот финансии, со указ на Министерот за култура Асаф Адеми, е назначена за директор на оваа институција од областа на културата и уметноста.Мишева досега своите работни задачи ги извршуваше во Народниот театар во Штип.Ќе се решат финансиските и другите организациски и програмски проблеми, ќе зависи од ангажманот на Мишева, и секако на целиот колектив.Да потсетиме дека  оваа институција поради хроничното неработење ја прогласивме за “утка на годината 2018“.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter