Вести

Казна од 50.000 денари

Директор на институција која е под надлежност на министерството за култура доби парична казна.

Министерството за култура одлучи да го казни парично раководителитот на една од институциите  кои сепод владение на ова министерство.Станува збор за национална установа кој  и де факто и де јуре, не работи.Нема продукција, но затоа има блокирани сметки.Нема програми, но има плата за седумдесетината вработени во оваа институција. ИМа неработење и недисциплина, но нема работна дисциплина и почитување на Законот за работни односи и колективните договори.Паричната казна се говори дека е во висина од 50.000 денари за раководното лице.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter