Вести

Биста “Михаило Нетков“

На 7-ми ноември во 10 часот и 30 минути пред некогашката управна зграда на некошниот моден гигант “Астибо“, ќе биде откриена спомен биста, на основоположникот на Модната конфекција “Астибо “- МИХАИЛ НЕТКОВ.

Финансирањето на оваа активност го презеде стопанственикот Венцо Филипов.За жал ниту една досегашна раководна гарнитура не сакаше да се втуне во искажување на целосна почит, кон човекот кој до совршенство ја водеше модната куќа “Астибо“, и кој со работничките пари воспоставуваше стандарди кои до денес не се надминати

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter