Вести

Болницата на вработените им врати 430.000 евра

Клиничка болница ги исплати обврските кон вработените со неисплаќање на принадлежности од дежурства и други договорени активности согласно колективниот договор.Исплатени се вкупно 346.000 евра.

Згора болницата морала за година и пол временски период да плати плус 84.000 евра судски трошоци.Се‘ на се клиничката болница, односно од фондот, односно од џебот на граѓаните по овој основ се одлеале 430.000 евра, потврди на press директорот на Клиничка болница - Штип Ален Георгијев.Одговорност за непочитувањето  аколективниот договор и Законите најверојатно ќе нема.Овие пари клиничката болница ги доби во целост од буџетот на Фондот за здравство, кој пак во месечни ануитети ќе одбива пари кон клиничка болница Штип.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter