Вести

Во Пробиштип се одбележа “Ден на белиот стап“

Активностите за одбележување на 15-ти октомври Ден на белиот стап, меѓународен ден кој симболично означува потсетување и грижа за лицата со оштете или без вид се организираа во Пробиштип.

Здружението на слепи лица од Штип, во чии рамки делуваат и асоцијации од Радовиш и Пробиштип, во соработка со општина Пробиштип ги договорија активностите за одбележување на Денот на белиот стап.Во одбележувањето на Денот на белиот стап , ќе се придружат и членови на здружението на слепи лица од КУманово, но и соодветната асоцијација од Петрич- Република Бугарија.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter