Вести

Антониа Гиговска 33-ти победник на Макфест

Младата по години, но искусна по пеење Антонија Гиговска, стана 33-от победник на Фестивалот на забавни мелодии Макфест.

Публиката, стручната комисија, како и радио станици во Македонија даода најмногу гласови за песната “Никогаш не вели никогаш“ на авторите Лазар и Ена Цветковски, а моќно ја отпеа Антонија Гиговска.Втората награда му припадна на кантавторот Роберт Билбилов за “Чудни места“, и третата награда ја освои Дани со изведбата на песната на Весна малинова и нејзиниот тим“Време.Наградата за вокална интерпретација ја доби Наташа Малинкова, најдобар сценски настап Пепа, најдобар аранжман “Драган Ѓаконовски – Шпато“ ја доби Роберт Билбилов на “Чудни места“, додека за најдобар дебитант е програслена и ја доби таа награда Мина Блажев.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter