Вести

Медиуми без народни пари

Комерцијалните или приватните медиуми кои по разни основи, што фаворизирачки, што политички, што комерцијално добиваа пари од општините и Јавните претпријатија, ќе треба да се навикнуваат на новите услови, а тоа е да не очекуваат пари од јавните институции при општините и самите општини.

Тоа е препорака до сите општини од страна на Владата на република Македонија.Од реклами локалните и регионалните телевизии тешко живееја, канпуваше по некој денар од општините, сега и таа привилегија истекува.Медиумите ќе мора да бараат нови решенија, за на крај сами посебе да стават катанец на врата.Секоја власт во континуитет го применува правилот, што помалку медиуми тоа подобро се владее.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter