Вести

Од оваа страна на Вардар има ли училишта?

Државниот  испитен центар обзнани кои се најдобрите матуранти во Македонија.

Најдобри лингвистичарски резултати има ученик од Скопје, математиката им оди најдобро на дваца матуранти од Охрид, физика најдобро знаат четворица матуранти од Кичево.За хемија најјаки се ученици од скопје, ќе му требаат хемичари на скопје.Англиски најдобо владеат ученичка од Гевгелија и друга од Скопје.И тоа се индикатори на знаењата , но и индкатори на тоа дека во Источна Македонија, не постои ниту едно училиште во кое учат ученици, кои можеле да се носат со од другата страна на Вардар.Од Куманово до Гевгелија, нема ученици, а тоа значи богами нема ниту училишта.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter