Вести

Запишувањето на студенти не е забава

Како раритет денеска беше објавена листа на универзитети и факултети каде лани најмалку се запишани студенти.

На листата се наоѓаат Филмската и Ликовната академија при Универзитетот Гоце Делчев. Се добива претстава дека младите немаат интерес за студирање на ови две академии.Вистинската причина е дека на овие академии на секои три години се врши упис на нови студенти.Студенти на двете академии ќе се запишуваат  за академската 2019/20 година.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter