Вести

Ниту еден шампон не ќе ги измие незаконитостите

Трговскиот центар најголемата дивоградба во Штип, денеска ги запечати сите законски прописи кои се однесуваат за градење на секаков вид објекти.

Имено  во трговскиот центар кој е класична дивоградба, бидејќи двете решенија за доградба, надградба издадени од поранешниот градоначалник Илчо Захариев паднаа Управните судови во Македонија.Управните судови бараа повторување на постапката.Иако се истечени законските рокови за повторување на постапката, општината го чека геодетскиот елаборат, за да ја почне повторната процедура за издавање на градежни одобренија.Без оглед на постапката, дивоградаш денеска даде под наем дел од просторот кој не е негов.Целата козметика, со се шампони и други детергенти не ќе можат да ги измијат и исчистат незаконитостите за кои беа и глуви во секторот за градежништво и урбанизам, особено градежниот инспектор.

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter