Вести

Чочек од свадба до инфективно одделение

Невеста, младоженец, кум и старосват, светови и сваќи, со се свадбарскиот чочек, се преселиле по лекарските ординации, со симптоми на труење.

13 лица хоспитализирани во инфективното одделение на Клиничката болница во Штип.Хоспитализирани со симпотми на труење од храна.Но на труење по штипските амбуланти се пожалиле повеќе стотина лица, кои биле на дури 3 свадби.Поради ургентноста од интервенција поради клиничката слика на затруените лица, интервенирале надлежните институции.Неофицијално сеуште се работи на обработка на земените мостри и од храната од ресторанот.Во примерок од пациент откриена е бактеријата салмонела.Најверојатно причината за труењето е производство на храна во нехигиенски усплови.Патем има сомнежи и дека дел од храната на свадбите во ресторанот е носена од други градови во близина на Штип.Лакомоста за пари е поголема од желбата за квалитна и здрава услуга на свадби.Луѓето со радост заминале на свадби а завршиле во болница или под лекарски надзор, ресторанот треба да биде пломбиран и тоаа бааги време.

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter