Вести

Недела на имунизација

Во организација на општината Штип и Министерството за здравство ,а во соработка со училиштата и градинките денеска на спортскиот центар “Џексон“ беше одржана пригодна програма, со која започнаа активностите од Недела на имунизација.

Целта на оваа неделна активност е целосно презентирање на предностите од имунизација,со афирмација на предностите, но и со поништување на предрасудите што кон вакцинациите во последно време ги имаат раодителите на децата кои треба да бидат вакцинирани.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter