Вести

Одбележани 36-те години од смртта на Ацо Шопов

Денеска се одбележани 36 години од смртта на еден од основоположниците на современата македонска реч штипјанецот Ацо Шопов.

Почит искажана преку полагање на цвеќе од страна на градоначалникот Благој бочварски и другите општински структури, а  пак институцијата што го носи неговоти име организираше промоција на најдобриот роман во Македонија за 2017 година.Романот “Одбојување“ од комисијата на Фондацијата “Славко Јаневски“  е оценет како најдобар македонски роман. Оавтор на романот на годината е Фросина Пармаковска, а за романот говореше Ѓоко Здравевски

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter