Вести

Субвенции за грозје до крајот на месецов

Барања за субвенции за откуп на винско грозје може да се поднесат до крајот на месецот.

Повеќе...

Промоција за земјоделството

Мрежата за рурален развој на Република Македонија како имплементатор на проектот на УСАИД за адаптација на земјоделството кон климатските промени, во соработка со Центрите за развој на источниот и југоисточниот плански регион  ќе има промоција.

Повеќе...

Жените работат повеќе од мажите

Жените работат во просек 50 минути повеќе секој ден од мажите. За една година разликата достигнува 304 часа, или 38 дополнителни осумчасовни работни дена.

Повеќе...

Работниците го чекаат К-15 како децата Дедо мраз

Помалите фирми и оние кои имаат финансиски проблеми се уште не исплатиле регрес за годишен одмор, популарниот К-15.

Повеќе...

Топ инвест – топ фирма

Топ инвест од Штип  за прв пат  се најде во листатата на 200-те најуспешни компании во Македонија, завземајќи го 84 место.

Повеќе...

И конфекции во “200-те најуспешни“

Публикацијата “200 најуспешни и најголеми“, секога е интересно четиво, и преку нејзе можете да ги дознаете актуелните состојби во македонската економија. За штипски рамки интересно е што за прв пат се наоѓа и текстилна компанија.

Повеќе...

Десет години на континуиран успех

Десет години по ред меѓу 200-те најуспешни компании е подвиг со кој може ретко која фирма во Македонија да се пофали.

Повеќе...

Телекабел на 44 место во 200 те најуспешни во Македонија

Денес и официјално излезе изданието 200 најуспешни и најголеми компании во Македонија.10-ти пат по ред компанијата Телекабел е дел од оваа едиција.

Повеќе...

Само 500 фармери со органско производство

Во Македонија регистрирани се околу 500 фармери за органско производство, најмногу за житни и градинарски култури на вкупна површина од околу 3 илјади хектари.

Повеќе...

Критики за енергетската политика

Остри критики на сметка на Македонија упати Европската енергетска заедница во извештајот во кој ги оценува обврскте на договорните страни за транспонирање на Третиот енергетски пакет за електрична енергија и гас, чиј краен рок истече на 1 јанури 2015 година.

Повеќе...

Телекабел по втор пат ја доби наградата “Стубренд“

Втора година по ред, според мислењето на студентите, ТЕЛЕКАБЕЛ е единствениот кабловски оператор во Република Македонија кој има позитивен имиџ на брендот и со тоа е заслужено сертифициран со престижната сертификација STUBRAND 2016.

Повеќе...