Вести

И во кликот на реклама има спас

Многу млади луѓе во последно време кликаат реклами на американски, португалски, шпански сајтови со надеж за брза и добра заработка.

Повеќе...

Босна најсиромашна во регионот

Според последниот извештај на Евростарт, Албанија е втора најсиромашна земја во Европа, со приходи по глава на жител од 30 отсто од просекот во земјите на ЕУ.

Повеќе...

Најдобро платените професии во Европа

Во потрага за подобар живот, се повеќе луѓе ги напуштаат матичните држави и бараат работа на други места.

Повеќе...

Каде испарија 161 милион евра од државната каса

На крајот  на ноември вредноста на ставката валути и депозити во НБРМ е 150,5 милиони евра.

Повеќе...

Далеку е Шведска и шестчасовно работно време

Во Шведска воведоа шестчасовно работно време во повеќе компании при што очекуваат дека со оваа практика ќе можат да ги намалат боледувањата, да ја зголемат продуктивноста и да заштедат повеќе пари.

Повеќе...

Повеќе од половина млади се невработени

Високи 52,9 отсто изнесува стапката на невработеност кај младите што ја става Македонија на третата позиција на листата во светот.

Повеќе...

22.191 денар просечна плата

Просечната месечна исплатена бруто-плата по вработен во септември 2016 изнесува 32 640 денари.

Повеќе...

Текстилството пропаѓа, нема работници

Организацијата на работодавачи на Македонија (ОРМ)во Штип во Хотел Изгрев ја организираше активноста насловена “Деловен појадок“.

Повеќе...

“Бетон“ место бетон ќе прави урда

Акционерите на штипската градежна компанија „Бетон“ еден од најголемите градители во мега проектот „Скопје 2014“ планираат да вложат 6 милиони евра за да купат 49 отсто од уделите во млекарницата „Здравје Радово“.

Повеќе...

Штипски фирми должници

Две фирми  и тоа Винова ТС и Винтекс на државата над 21 милион денари.

Повеќе...

Оризопроизводителите во паника

Производителите на ориз се во паника. Власта со инспекции прво ги затвори откупувачите, а сега го стопира и извозот на ориз.

Повеќе...