Вести

Документи за социјална помош и детски додаток

Денеска, завршува на документите за социјална помош.

Повеќе...

Богати напред, сиромашни стој

Во декември лани синдикалната кошница изнесувала 32.102 денари.Толку пари му биле потребни на едно четеричлено семејство за да го истурка месецот.

Повеќе...

Економијата ич не ни е инвентивна

Јужна Кореја има најинвентивна економија во светот. Ова го покажува индексот на иновации на Bloomberg.

Повеќе...

Македонците со најниска плата

Словенија е на врвот во регионот по висината на платите, а нашата земја е на дното со најмали плати.

Повеќе...

Половина од вработените под просекот

Просечната плата во Македонија сега изнесува 22.460 денари.Бадијала е овој просек кога половина од вработените земаат плата од 12.000-25.000 денари.

Повеќе...

Ослободени од работа бремените жени...

Снегот, мразот ниските температури пречка за одење на работа.

Повеќе...

Снег и земјоделство

Снежните врнежи ќе делуваат благопријатно на есенските посеви.

Повеќе...

Се топат државните резерви

Се намали нивото на државните девизни резерви, Според новообјавените податоци на монетраната власт, заклучно со крајот на ноември, вкупната вредност на резервите изнесувала 2,5 милијарди евра.

Повеќе...

Негативна курсна разлика-скапи автопати

Македонија плаќа десетици милиони евра по основ на негативна курсна разлика на кинеската компанија која работи на автопатиштата кон Штип и Охрид, открива Државниот завод за ревизија.

Повеќе...

Продавајте честитки

Верувале или не во помалите градови се исплаќа да бидете уличен продавач на новогодишни честитки.

Повеќе...

Граѓаните се‘ позадолжени

Македонските граѓани од ден на ден стануваат се‘ позадолжени.

Повеќе...