Вести

Наздравје ново задолжување

Владата утре ќе се задолжи кај домашните кредитори со над 10 милиони евра.

Повеќе...

Започна градбата на патот до Виница преку Карбинци

По завршените подготовки почна изградбата на делницата Теранци­Кучичино која е дел од програмата на Јавното претпријатие за државни патишта на Републ ика Македонија за изградба на регионална делница во истокот, што ќе ги поврзува општините Штип, Карбинци, Чешиново­Облешево, Зрновци и Виница.

Повеќе...

Краставици од Албанија за земјоделците

Земјоделците се жалат дека слабиот откуп и ниската цена на краставицата се резултат на тоа што трговците веќе увезле краставици од Албанија, и на тој начин ја рушат цената на домашното производство.

Повеќе...

Без пари, нема и земјоделие

Земјоделците бараат итна средба со министерот за финансии Кирил Миноски за лично да им каже зошто не им се исплаќаат субвенциите.

Повеќе...

Над 70 проценти тотално сиромашна Македонија

9% од граѓаните во Македонија не може да си дозволат да одат барем еднаш годишно на одмор или на некакво патување, а 68 отсто од граѓаните не можат да си дозволат да одат во кино или театар.

Повеќе...

Купи продај акции.

Насекаде во свет е нромална појава и работа.Споредбата не држи за Македонија.Ако е потребен пример за тоа е токму трансферот на акциите на штипски Бетон.

Повеќе...

Аирлија долг од над 5 милијарди евра

Јавниот долг на Македонија официјално надмина 5 милијарди евра.

Повеќе...

Задоцнети земјоделски субвенции

Денеска се очекува да продолжи исплатата на субвенциите за земјоделство која неколку месеци е стопирана.

Повеќе...

Фудбалски капитал

Објавена е  ранг листата за вредноста на фудбалските екипи, според табелата на „Трансфермарк“, Првите екипи на табелата во Првата лига Вардар и Шкендија имаат вкупна вредност од околу 16 милиони евра.

Повеќе...

Во Германија баш убаво се заработува

Постојат повеќе занимања освен медицината со кои во Германија може добро да се заработи.

Повеќе...

Поголеми пазари за малите економии

Видни бизнисмени од Македонија, Србија, Хрватска, Црна Гора, Словенија, Албанија, Босна и Херцеговина стојат зад иницијативатаза возобнување и окрупнување на балканскиот пазар.

Повеќе...