Вести

662 млади сакаат 10.000 евра

Истече рокот за пријавување за финансиска поддршка од неповратни 10.000 евра на млади земјоделци за почнување земјоделска дејност.

Повеќе...

Суша

Сите земјоделски култури трпат последици од топлото време зашто нема доволно влага во почвата.

Повеќе...

Струјата не` подели уште повеќе на богати и сиромаси

Eвтината тарифа на струјата од октомври повеќе ги израдува посиромашните категории граѓани отколку повисоката класа?

Повеќе...

Ма немој.TTК банка била најуспешна.

Во првото полугодие од оваа година најуспешна банка во Македонија била ТТК банка.Можеби е така, а можеби и се немале в предвид податоците од штетите за испумпувањето на пари од сметки на правни лица односно фирми.

Повеќе...

Ловечки дом во Судик

Ловното здружение “Ловец“ од Штип сака да прави ловечки дом, во кој сместување ќе имаат ловците особено ловџиите од странство.

Повеќе...

За градежниците бенефициран стаж

Живееме од резултатите во стопанството.За да има резултати потребни се здрави и продуктивни работници.Во приликите во кои живееме здравјето на работниците се нарушува поради анемија, поради немањето на топол оброк, поради немање на тајм аути за раздвижување на телото.

Повеќе...

430 стечајци чекаат надомест

Здружението на стечајни работници  „Унит“ – Штип  го затвори списокот за евиденција со кој се бара месечен паричен надомест од државата до нивното пензионирање.

Повеќе...

10.000 евра за млади земјоделци

Објавен е jавен повик за доставување барања за користење финансиска поддршка од 10.000 евра неповратни средства за млад земјоделец, но со нови, променети критериуми за аплицирање, соопшти Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ).

Повеќе...

Земјоделско социјалистички манири

Mинистерството за земјоделство, шумарство и водостопанство соопшти дека ќе бидат преземени сите неопходни мерки за непречен откуп и дистрибуција на земјоделските производи и за заштита на домашното производство.

Повеќе...

Грант против “Јазлеста кожа“

Агенцијата за храна и ветеринарство потпиша нов договор со Европската комисија за рефундирање на средства за набавка на вакцини против болеста јазлеста кожа.

Повеќе...

268 илјади евра зацементирана загуба

Градежната компанија Бетон АД Штип има многу неповолен прв квартал од годинава кој во споредба со истиот квартал од 2016-та.

Повеќе...