Вести

Влијанието на штипјани во неготински кабли

Во криминалот со Фабриката за производство на кабли од неготино, учествувале и неколкумина штипјани кои работеле за таканареченото бугарско лоби да ја купи фабриката.

Повеќе...

Аеродром - канализациона писта

Парите што турската компанија „ТАВ Македонија“ ги имаше предвидено за пропаднатиот проект за изградба на карго аеродром во близина на Штип ќе се пренаменат за јавни добра, во најголем дел за изградба на канализација, вели Горан Сугарески, министер за транспорт и врски.

Повеќе...

“Овчеполец“ или нешто друго го оддува карго аеродромот

Карго аеродромот кај Штип кој треба да го изгради турски ТАВ, веројатно нема да се реализира.

Повеќе...

“Да сам дрвосеча“ хит за работа во Македонски шуми

Јавното претпријатие Македонски шуми објави оглас за засновање на работен однос на определено време за 325 лица заради извршување на работи од сезонски карактер, за следните работни места: сечач - 216 лица и дотурач - 109 лица.

Повеќе...

Од земјоделие 50.000 приход

Вкупниот број земјоделски стопанства во Република Македонија изнесува 178.125.

Повеќе...

Омаловажувања, мобинг, полова дискриминација тоа е текстилство

Невладината организација Гласно денеска уште еднаш за крај потсети на ужасни судбини во текстилството во Штип и Македонија.

Повеќе...

Eкстремно богати и уште поекстремно сиромашни

Едни заработуваат навистина солидно, други едвај сврзуваат крај со крај. Македонија е на второ место по нееднаквоста на Балканот. Стапката на сиромаштија се зголемила за 0.4% за една година.

Повеќе...

Се намерачија на субвенциите за вработување

Сопствениците на текстилни и кожарско-преработувачки капацитети во Штип се безмилосни.

Повеќе...

Финансиите на Македонија

Катедрата за економија на Економскиот факултет на УГД организира предавање на вицегувернерката на НБРМ, д-р Анита Ангелоска-Бежоска.

Повеќе...

Мерките на Владата, како можност за збогатување

Мерките на владата за нови вработувања неочекувано добиваат различни толкувања кај работодавците.

Повеќе...

Ден на лицата со хендикеп

Одбележувајќи го 3-ти декември Меѓународен ден на лицата со хендикеп,Центарот за деца со посебни потреби во знак на благодарност за донирањата му додели признание на “Роби – Телекабел“.

Повеќе...