Вести

Бетон зацементира загуба

Бетон-Штип во текот на минатата година оствари загуба од 55 милиони денари.

Повеќе...

Канал 5 не потпиша договор и нема да се реемитува во Телекабел

Комуникациската компанија Телекабел и покрај настојувањата, не успеа да обезбеди потпишан договор за реемитување на Канал 5.

Повеќе...

Штип и Црна Гора, две света толку блиски

Црна Гора денеска отвори конзулат во Македонија со седиште во Штип со кој се очекува да се продлабочи досегашната соработка и да се подигнат на повисоко ниво дипломатските односи меѓу двете држави.

Повеќе...

Далечна е потрошувачката кошничка

32.383 денари му биле потребни на четиричлено семејство во Македонија во февруари за покривање на основните месечни потреби, покажуваат податоците од Синдикалната минимална кошница, која ја изработува Сојузот на синдикати на Македонија.

Повеќе...

Расправа за рудниот “Боров Дол“

Општината Штип во соработка со Министерствата за транспорт и врски и животна средина, со рудникот Бучим, денеска организираше јавна презентација и јавна расправа за три документа кои се нужни рудникот Бучим да добие дозвола за екплоатација на локација кај селото Боров Дол.

Повеќе...

Субвенции за енергетска ефикасност

За субвенции за сончеви колектори годинава од Буџетот на Македонија се одвоени околу 100.000 евра. За субвенции за вградени ПВЦ или алуминиумски прозорци се предвидени околу 480.000 евра, додека за субвенции за печки на пелети се одвоени вкупно 230.000 евра.

Повеќе...

Рудник за бакар или не

Во петок, 16.03.2018  Општина Штип организира,Јавна презентација и јавна анкета по Државна урбанистичка планска документација за определување на градежна парцела со намена Г1 - Тешка индустрија за експлоатација на минерална суровина бакар на локалитет „Боров Дол“ со почеток во 11:00 часот.

Повеќе...

Такси компаниите да престанат да работат кога грее сонце

Во моментов во Штип има 374 такси возачи кои имаат добиено сертификат за такси возачи. Меѓу нив и три жени.

Повеќе...

Цвеќарите од 8-ми март живеат пола година

Денот на жената, некој го слави, некој не. Најголем дел од современите жени не го признаваат со образложение дека секој ден треба да биде ден на жената и да не се чека 8. март.

Повеќе...

Осмислената економија, е динамо на општеството

Д-р Дарко Лазаров, со младоста ја има енергијата, а во себе го носи стекнатото знаење, искуство активно учествувајќи во креирањето на современите економски текови, во Македонија и светот.Лазаров е професор на Економскиот факултет при Универзитетот “Гоце Делчев“, но и консултант, активен креатор на проекти заедно со Стопанска комора на Македонија.

Повеќе...

Штип сериозно гази -гасификација

Општина Штип стратува со проектот за изградба на секундарна гасификациска мрежа.

Повеќе...