Вести

Се фрла храна за 26.000 луѓе и тоа дневно

Македонија е рангирана на осмото место во светски рамки по количина фрлена храна според бројот на жители.

Околу 30 отсто од храната произведена или увезена во Македонија никогаш не се консумира.Проценките се дека фрламе 12.000 тони храна со кои може да се обезбедат по три оброка дневно за 26.000 граѓани, а вкупните вишоци надминуваат 100.000 тони

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter