Вести

Фалшлива храна, во фалш амбалажа

Агенцијата за храна ќе треба сериозно заедно со другите надлежни да исконтролира, кој каква храна или продукти продава.

Да тргнеме од најбаналното ќе купите производ убаво спакуван и на фотографијата го гледате производот, што вели народот уште да прозбори.Гледате едно-добивате друго.Плаќате  го отворате производот, кога внатре содржината нема блага врска со тоа што е на фотографијата.Ја гледате амбалажата забележувате дека нема декларација на македонски, што е задолжително со закон.Кому да се обратите инспекции доколку ги иаше немаше да пишуваме и говориме.Ќе имало препакувани со одминат датум производи, е ќе има, ќе имало генетски модификувана храна , е ќе има.Кога профитите се главната желба е не квалитетен производ ќе има , ќеима најмногу отрови во оружјето за масовно уништување наречено храна.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter