Вести

Со домати и лубеници ја храниме цела Европа

Македонија 27-ма по извоз на домати во светот, 33-та по извоз на лубеници.

Македонија е на 27 место во светот според извозот на домати, а на 33-то според извозот на лубеници, објави специјализираниот меѓународен сајт за статистика www.worldstopexports.com .Минатата година земјава извезла домати во вредност од 17,1 милион долари што е 0,2 од светскиот извоз, а извозот на лубеници достигнал 2,9 милиони или, исто така, 0,2 процента од светскиот извоз.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter