Вести

Жешко е...

Секое лето иста летна приказна.Очи четворни отворајте кога пред да конзумирате храна.

Проверете датум на трајност, па дури и прочитајте што хемиски препарати се користат за концервирање.Да, тоа можете да го проверите, и да избегнете од евентуални стомачни тегоби.Но тоа истото неможете да го прочитате, ако земете храна од киосци, мини и големи ресторани, односно кафеани.Лето и пастрмалии не одат.Ако кучињата во лето не сакаат пастрмалии, треба да ви знак дека кучето е здраво, ама пастрмалијата не е квалитетна.Не злоупотребувајте ја вашата кафенска навика за релаксација, оти може да ви преседне.И да порачате класична храна од чисто месо.Се случува да добиете неколку дена претходно подгревано месо, кое нема карактеристики на свежина.Ја има загубено аромата, фатило повеќе од два милиметри гумирано месо и слично.Не обидувајте се воопшто да барате благи работи, оти може да ви загорчи здравјето.Сето ова е факт , бидејќи во лето некому , дури и на инспекциите не им се оди по кафеани, и ресторани.Жешко е.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter