Вести

Жетвата претстои,жетварите неизвесни

Жетвата на пченицата почна- откупна цена сеуште нема.

Пред новата откупна сезона тоа ги носи земјоделците во неизвесност, дали воопшто комбајните да влезат во нивите. На неколку дена пред комбајните да влезат во нивите, се уште нема дефинирано откупна цена за пченицата. Мелничарите и земјоделците без договор. Првите нудат пазарна, вторите бараат производствена цена. Оптималната цена од 12 денари за земјоделците, мелничарите нема да ја платат.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter