Вести

Трговскиот е меѓу 55 –те дивоградби

Државниот завод за статистика констатираше дека во Штип во 2017 година имало 55 дивоградби.

Меѓу нив секако и трговскиот центар.А, како и нема да се најде во статистиката како дивоградба, кога е реконстриуиран и доградуван без градежни дозволи.Бившиот градоначалник беше издал  две одобренија, надвор од законската процедура, злоупотребувајќи ја службената положба.За среќа Вишиот управен суд на Македонија, како највисока судска инстанца во управни постапки ги поништи решенијата, и наложи постапката за трговскиот центар да почне од нула.Постапките би требало да почнуваат, ама остана затнат холот со дивоградби, и се разбира лицето како дивоградба.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter