Вести

0.5 денари не е денар

Трговците на речиси на секаков начин се обидуваат да ќарат на сметка на потрошувачите.

Говоревме за прецизноста на мерните уреди, потоа говревме за билдањето на баркодовите со лажни податоци, кои на каса ја зголемуваат цената на производот што сте го купиле. Третата финта е тоа заокружувањето на рестото до 0.5 денари.Имено фискалните каси треба да бидат баждирани и 0.5 денари да ги израмнат на нула.Кај одредени трговци 0.5 автоматски се пресметува како 1 денар, што не е дозволиво.Но кој толку бргу би забележал, освен новчаникот на сопственикот на маркетите.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter