Вести

Ќе се сопнеш од дивоградби

Според податоците на Државниот завод за статистика, во текот на 2017 година, на територијата на Република Македонија се регистрирани 762 бесправно изградени објекти.

Најголем број дивоградби во минатата година биле регистрирани во Скопје(157), Охрид(68), Штип(55),Струмица(53), Куманово(44).

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter