Вести

Трговците крадат и ќарат преку измамнички баркодови

Трговските арамии не спијат измислуваат бројни методи како да бркна подлабоко во џебот на граѓанинот.

Во познат трговска мрежа, граѓанин купува сирење во вакуум пакување, по цена од 200 денари.На касата, по отчитувањето на бар кодот , тој граѓанинот за безмалку половина килограм сирење, треа да плати 170 денари.Граѓанинот платил, немал каде.Дома измерил тежина од 420 грама.Пак назад во продавницата, и таму го измериле пакувањето .На нивната вага покажало 420 грама, на повторно читање прек бар кодот 820 грама.Ова значи дека тие што ги внесуваат шифрите и ги претвараат во бар код, по нечиј налог мамеле.Но, како и секогаш нашите инспекции немаат информации, ниту пак презеле нешто по тој повод.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter