Вести

Храна со сомнителна содржина

Труењето со храна , како појава го наметнува прашањето, кој и како ја контролира храната во малопродажбата низ Македонија.

Овие денови зачестија поплаките  дека во леб на познат штипска пекарница  граѓаните  наоѓале ситни камења и црнки низ лебот, за кои ниту сакаат претпостават граѓаните што е тоа.Во млекото често се наоаѓаат влакна, сега дали се од човечко  или анимално потекло нема кој да каже.Во замрзнат, односно одмрзнува замрзнуван ослич, црни бемки, и тоа се продава.Се‘ се продава, најмногу човечкото здравје и живот.Надлежните по правило не јадат таковлеб со црнки, не пијат такво млеко со влакна, уште помалку јадат ослич со црнки бемки.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter