Вести

Транзицијата на Македонија и Бугарија во книга

Економски факултет - Штип при УГД – Штип организира промоција на книгата со наслов "Патеките на транзицијата: емпириска анализа на македонската и на бугарската економија" која претставува дел од меѓународен проект помеѓу МАНУ и БАН.

Економскиот факултет при УГД е организатор затоа што коавтор на оваа книга е професоро Д-р Дарко Лазаров од Економски факултет - Штип, и заедно со Академик Гоце Петрески и проф. д-р Оливера Костоска, ја создадоа книгата.

Промотор на книгата ќе биде Академик Таки Фити, претседател на МАНУ.
Настанот ќе се одржи на 18.04.2018 (среда) во 12ч во свечената сала на Правен факултет при УГД.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter